Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LA

lord Acton

10. 8. 2012 17:33
Horkou jehlou ušitá?

Prosím vás, vždyť je to ostuda státu, od roku 1989 všechny demokratické politické síly tvrdí, že je nutná restituce církvi ukradeného majetku, ale nikdo nehl prstem. Pracuje se na tom přes dvacet let a toto je jediná vláda, která je schopná tuto otázku vyřešit jednou provždy. Dokdy budeme ještě čekat? Musíte pochopit, že socialisté zpochybňují restituce a útočí na církve a náboženství jako taková, protože tuší, že jim to přinese body. Jinak tady byla už řada vlád, které selhaly naprosto a neudělaly vůbec nic, přestože neustále opakovaly, že se to musí vyřešit. Společnost je rozdělená především proto, že z tohoto aktu práva udělali někteří politici ideologický boj.

6 0
možnosti
V

Valentina

10. 8. 2012 18:00
Re: Horkou jehlou ušitá?

Stát je sekulární a dvě vlny církevních restitucí již proběhly. A měřeno by mělo být všem stejně, církev má výhodu už v tom, že byla odškodněna jako právnická osoba, i když většině spolků a organizací, které byly poškozeny za komunistů, se nevrátil ani pětník. Navíc proti návrhu zákona je odhadem 80% národa, neměli by politici zastupovat především jejich zájmy a ne zájmy církví? Proč je tam vyšší ocenění než u restituentů z 90.let, proč není zohledněno, že církve stát platil, proč se zavazují další generace daňových poplatníků, které se ještě ani nenarodily, k platbě církvím? Proč jsou otazníky kolem charakteru církevního majetku (řada právníků říká, že měla majetek ve správě)? Proč schvalovat zákon u kterého je nebezpečí prolomení Benešových dekretů?

7 0
možnosti
S

Shackall0

10. 8. 2012 17:28
Netuším...

... netuším, v jakém oboru bádáte a přednášíte, ale historie to zjevně není. Církev Československá husitská nemá s Janem Žižkou z Trocnova a Kalicha nic společného, protože vznikla až dlouhá staletí po hejtmanově smrti.

5 0
možnosti
K

KudlankanábožnáCDN

10. 8. 2012 17:38
Re: Netuším...

Take jsem kroutila hlavou nad autorovym profilemRv

1 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2558x
Autor je aktivním včelařem.