Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Pane Ježku, jmenuji se Chrastný, ale to pouze na okraj. K Vaší otázce, demokratický systém na západě není demokratický systém na východě. Víc nemám co k tomu říct.

0 0
možnosti
MK

Z demokracie už tu zůstávají jen nepatrné zbytky. I ten Ištván se nápadně podobá prokurátorům a soudcům z 50.let. Troufá si obvinit Nečase, protože ví že ho sněmovna nevydá. Tím se veřejnost popudí proti Nečasovi a on, Ištván, bude za hrdinu. Proč neobviní i Fischera? Vždyť to co ten nyní předvádí je korupce jako hrom. Ale o jeho stíhání by nikoho žádat nemusel a s následným obviněním by si nabil čumák a jeho sláva by skončila.

2 1
možnosti
AK

Já bych počkala až dá Zeman Klausové trafiku. V tom případě by měli začít stíhat i Zemana a Klausovou zavřít. Nebo si zase bude někdo rovnější?

2 1
možnosti
MJ

Víte , pane autore, když si přečtu Váš příspěvek tak mi musí nutně napadnout jestli po zkušenostech s Toplánkovou a posléze  s  Nečasovou vládou by vlastně pro obyvatele naši země ten prezidentský systém (byť ne východního stylu) nebyl přijatelnější. Vlastně již přímá volba prezidenta (podporovaná většinou občanů) byl první krok k této realitě.

1 0
možnosti
VC

Víte, diskutére, netuším v jakém smyslu "přijatelnější". Jistě, pro mnoho lidí je přijatelnější východisko v životě, když jim někdo jiný bude přesně říkat, co mají dělat. Ovšem riziko zneužití moci, která se koncentruje v rukou jednoho člověka je velké. Z historie známe příklady. I tehdy se lidé vzdávali svobody dobrovolně a doufali v přijatelné podmínky k životu. Mnoho znich za to dokonce tím životem zaplatilo.

2 1
možnosti
Foto

Souhlas.Analogie s Únorem se přímo nabízí. Zbytečná demise pravicových ministrů, Hašek jako Fierlinger může přivést socany pod ještě rudější prapor, nepominutelná je i shoda protagonistů obou dějinných události v zálibě k alkoholu a tabáku.

 Jako tehdy ani nyní si skoro nikdo neuvědomuje, že se vlastně jedná o historický zlom , přechod k "osvícenému zemanismu". Jenom místo dělnických rad očekávám radikalizaci odborů p. Zavadila , odboráře máme už v čele Senátu.

Zítřky mohou být opravdu "světlé" !!

4 1
možnosti
VC

Díky! Bohužel mám stejný pocit jako Vy. Tehdy si taky málokdo dokázal plně uvědomit vážnost situace. Vše se děje plíživě, skrytě. Minulost je černobílá, ale svět kolem nás barevný.

4 0
možnosti
BM

Říká se že v jednoduchosti je síla, pane obdivuji vaší sílu.

Hezký den

1 0
možnosti
SN

:-) Nestrašte Mikulášem v létě! Tak jednoduché, jak to vidíte Vy to zas není !!! Rv

0 5
možnosti
VC

Budu jenom rád, když budete mít pravdu. Příjemný den!

1 0
možnosti
MI

Naprosto mi mluvíte z duše! Jen malá poznámka - osobně jsem přesvědčen, že zásah na Úřadu vlády byl jen velmi pečlivě vybrán z několika potenciálních spouštěcích aktivit, v žádném případě nešlo o nahodilou souhru načasování. Pročež také pravděpodobně byl jako "PR tvář" celé akce vybrán jakýsi neznámý Ištván z ideologicky spřáteleného východu.

5 0
možnosti
VC

Děkuji. I Vy mi teď mluvíte z duše! Příjemný den.

2 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2558x
Autor je aktivním včelařem.